Saturday, 18 September 2010

Forum dan Jamuan pada 17hb Oktober Sempena Sambutan Ulangtahun Ke-9 Jawatankuasa Kerja Sahabat SUARAM

Forum dan Jamuan pada 17hb Oktober Sempena
Sambutan
Ulangtahun Ke-9
Jawatankuasa Kerja Sahabat SUARAMJawatankusa Kerja Sahabat Suaram (Friends of Suaram) Negeri Johor akan menganjurkan forum “Menentang Pemerintahan Kuku Besi, Kuburkan Rejim UMNO” serta jamuan ulangtahun ke-9 pada 17hb Oktober 2010, jam 2pm hingga 6.30pm, bertempat di Sport Club Taman Universiti, Skudai. Forum akan mula tepat jam 2pm hingga 5pm, manakala jamuan akan bermula pada 5pm dan tamat pada 6.30pm. (Terkini!)

Jawatankuasa Kerja Sahabat Suaram telah menjemput 3 tokoh politik negara untuk menjadi panel dalam forum ini. Antara yang dijemput adalah Mursyidul Am Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Nik Abdul Aziz Nik Mat, Setiausaha Agung Parti Sosialis Malaysia (PSM) S.Arutchelvan dan Ketua Jawatankuasa Polisi dan Perancangan Strategik Democratic Action Party (DAP) Lim Kit Siang.

Setiausaha Agung PSM, S.Arutchelvan telah memutuskan untuk menerima jemputan tersebut untuk menjadi panel dan akan membekalkan kertas pembentangan.

Mursyidul Am PAS Nik Aziz telah bertemu dengan 4 wakil penganjur pada 8hb September 2010 di pejabat Menteri Besar Negeri Kelantan. Antara wakil adalah Nyam Kee Han, Choo Shinn Chei, Fang Pei Fen dan Cheng Lee Whee. Beliau bersetuju untuk menjadi salah seorang panel dan membekalkan kertas pembentangan selepas pertemuan tersebut. Malah beliau telah menyatakan bahawa: “Sayalah orang pertama yang nak kuburkan UMNO”.

Demi kesesuaian masa semua panel dan untuk mengelakkan bertembungan tarikh dengan Sidang Dewan Rakyat dan Sidang Dewan Undangan Negeri Kelantan, penganjur telah memutuskan Forum akan diadakan pada 17hb Oktober (Ahad), jam 10 pagi hingga 2.30 petang. Manakala samada Ketua Jawatankuasa Polisi dan Perancangan Strategik DAP Lim Kit Siang akan hadir bersama atau akan menghantar wakil akan diketahui minggu depan kerana Lim Kit Siang tengah mempertimbangkan jemputan pihak penganjur.

Jawatankuasa kerja Sahabat Suaram Negeri Johor telah menyediakan 500 tiket untuk semua yang berminat untuk menyertai program ini. Harga satu tiket adalah RM35. Sesiapan yang berminat untuk membeli tiket jamuan, sila hubungi Cik Fang Pei Fen (016-7782707) atau menghadiri pejabat Jawatankuasa Kerja Sahabat SUARAM (8A, Jalan Ronggeng 11, Taman Skudai Baru, 81300 Skudai).

0 comments:

通告 Notification
Malaysia Time (GMT+8)