Wednesday, 6 October 2010

Nik Abdul Aziz,Arutchelvan Dan Liew Chin Tong Panelis Untuk Forum

Nik Abdul Aziz,Arutchelvan Dan Liew Chin Tong Berceramah Dalam Forum Sambutan Ulang Tahun Ke-9 JK Kerja FOS Johor
Forum bertajuk “Menentang Pemerintahan Kuku Besi, Kuburkan Rejim UMNO” dan Majlis makan sempena sambutan ulang tahun ke-9 Jawatankuasa Sahabat SUARAM (FOS) Johor sudah pasti akan berlangsung pada 17 hb Oktober (Ahad) di Taman Universiti Sport Club, Skudai di Johor. Pada 2 hb dan 8 hb September, Encik Arutchelvan selaku Setiausaha Agung Parti Sosialis Malaysia dan Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Mat selaku Mursyidul Am Parti Islam Se-Malaysia telahpun menerima jemputan untuk menghadirkan diri sebagai ahli panel forum tersebut masing-masing. Pada masa yang sama, mereka turut bersetuju untuk membentangkan kertas perbincangan mereka.

Di samping itu, lagi seorang ahli panel jemputan iaitu YB Lim Kit Siang, selaku Ketua Central Policy and Strategic Planning Commission DAP tidak dapat hadir kerana perlu membuat persiapan debat bajet di parlimen. Ekoran itu, DAP telah melantik YB Liew Chin Tong, Setiausaha Biro Antarabangsa dan juga Ahli Jawatankuasa Pusat untuk menjadi ahli panel dalam forum ini. Pada 4 hb Oktober, YB Liew telah membalas melalui emel bahawa beliau akan menghadirkan diri sebagai ahli panel forum dan membentangkan kertas perbincangan untuk forum tersebut.

Pada asalnya, forum tersebut akan bermula pada waktu pagi. Jawatankuasa program ulang tahun ke-9 ingin mengumumkan perubahan waktu program di mana forum akan berlangsung pada 2 pm – 5 pm dan diikuti dengan jamuan makan yang dijangka berakhir pada 630 pm. Minuman air akan dibekalkan pada sesi forum.


Forum dalam Bahasa Mandarin dan Bahasa Melayu


Ahli panel forum akan memberi ceramah dalam sama ada Bahasa Melayu atau Bahasa Mandarin. Para hadirin dijangka akan terdiri dari masyarakat yang fasih dalam bahasa yang berbeza. Demi membantu para hadirin memahami isi ceramah, penganjur akan membuat penterjemahan isi utama dalam Bahasa Mandarin untuk ceramah yang disampaikan dalam Bahasa Melayu. Untuk ceramah yang disampaikan dalam Bahasa Mandarin, isi utamanya akan diterjemah dalam Bahasa Melayu.


Jawatankuasa Sahabat SUARAM (FOS) Johor berharap, dengan menganjurkan aktiviti ulang tahun yang menggabungkan forum dan majlis makan akan mendapat sokongan daripada parti-parti politik, pertubuhan-pertubuhan dan individu-individu prihatin di negeri Johor yang giat memperjuangkan kepentingan rakyat pelbagai kaum dan lapisan masyarakat, bagi membantu dan menyokong perjuangan kesemua pertubuhan social dan NGO dalam bidang politik, ekonomi, budaya, pendidikan, ugama dan lain-lain bidang ke arah penyelesaian tidak berasaskan perkauman. Usaha ini menghala ke penyatuan dan arah mengemblengkan semua kuasa bagi menentang pemerintahan kuku besi, kuburkan hegemoni UMNO dan mencapai kemenangan demi kemenangan di negeri Johor.

Dr. Chee Soon Juan turut dijemput


Jawatankuasa Sahabat SUARAM (FOS) Johor turut menjemput secara khas beberap
a tokoh politik dan aktivis untuk hadir bersama dalam program ulang tahun ini. Mereka adalah Penasihat Undang-Undang Jawatankuasa Kerja Sahabat SUARAM Johor - En. Hassan Karim, ADUN Skudai Johor - Dr. Boo Cheng Hao, Ahli Parlimen Bakri Johor - YB. Er Teck Hua, Pengerusi PAS Negeri Johor - Professor Datuk Dr Mahfodz Bin Mohamad, Pengerusi Dewan Pemuda PAS Negeri Johor - Khairul Faizi Bin Ahmad Kamil, Persatuan Persahabatan Phoenix Malaysia dan Persatuan Kawan Karib Johor. Selain itu, penganjur juga menjemput pemimpin politik terkemuka yang berani berjuang di Singapura, Dr. Chee Soon Juan selaku Setiausaha Agung Parti Demokratik Singapura,untuk hadir bersama dalam forum dan jamuan makan tersebut.

Sesiapa yang berminat menghadiri forum dan majlis makan sempena ulang tahun ke-9 Jawatankuasa Sahabat SUARAM (FOS) Johor ini, sila hubungi Cik Fang Pei Fen (016-7782707) atau datang ke pejabat untuk membeli kupon terlebih dahulu. Harga kupon ditetapkan pada RM 35.00 sahaja. Setakat ini, sebanyak 50 buah meja atau 500 kerusi telah ditempah. Pejabat Jawatankuasa Sahabat SUARAM (FOS) Johor beralamat di 8A, Jalan Ronggeng11, Taman Skudai Baru, 81300 Skudai, Johor.

0 comments:

通告 Notification
Malaysia Time (GMT+8)